Catalunya ofereix enguany 104 places més de formació sanitària especialitzada, 35 de les quals de medicina familiar i 10 de pediatria

dijous, 12 setembre, 2019

La xarxa sanitària catalana ofereix aquest curs 2019-2020 un total de 1.234 places de formació sanitària especialitzada pel sistema de residència per a metges, farmacèutics, psicòlegs, químics, biòlegs i radiofísics, 104 places més que l’any passat, el que representa un increment del 9,2%. D’aquest centenar de places noves,  en destaquen 35 de medicina familiar i comunitària i 10 pediatria –especialitats molt deficitàries–, així com també 15 de psicologia clínica.

Metges de Catalunya (MC) valora positivament aquest increment, tot i que considera que és insuficient, tenint en compte la fuita constant de facultatius, les jubilacions previstes en els propers anys i la poca atracció del sistema per retenir el jove talent que es forma a Catalunya, a causa de la precarietat de les condicions laborals i professionals. 

El Ministeri de Sanitat ha publicat aquest dilluns, en el Boletín Oficial del Estado (BOE), l’aprovació de l’oferta de places formatives i la convocatòria de proves selectives, però, per primer cop, no ha anunciat la data de l’examen. Ho farà quan s’hagin aprovat les relacions definitives d’admesos i no admesos. En la convocatòria anterior, aquestes llistes es van conèixer el 27 de desembre i l’exercici es va fer el 2 de febrer. No obstant això, Sanitat ha confirmat al seu web que les proves “se celebraran, previsiblement, en la segona quinzena de gener o en la primera quinzena de febrer de 2020”.

En total, la sanitat espanyola ofereix aquest curs 8.076 places de formació sanitària, sense comptar les d’infermeria. L’oferta ha augmentat en 766 places respecte a la convocatòria anterior, un 10,5% més. Madrid continua sent la comunitat autònoma que més places ofereix amb 1.435, seguida d’Andalusia que es manté en el segon lloc amb 1.302 places, per davant de Catalunya.

El període de presentació de sol·licituds per fer les proves selectives d’accés a la formació sanitària especialitzada s’ha obert aquest 10 de setembre i es tanca el proper 9 d’octubre.