El 75% dels facultatius secunda la vaga

El 75% dels facultatius dels hospitals públics de l'Institut Català de la Salut (ICS) està secundant la vaga de 24 hores, convocada pel Sindicat de Metges de Catalunya (SMC-CESM), en defensa d'un Estatut Marc específic que promogui millores laborals i professionals per al col·lectiu. Per centres hospitalaris, l'índex de mobilització és el següent:

HOSPITAL
PARTICIPACIÓ
Bellvitge (Barcelona)
98%
Vall d'Hebron (Barcelona)
50%
Dr. Josep Trueta (Girona)
80%
Arnau de Vilanova (Lleida)
70%
Joan XXIII (Tarragona)
80%
Germans Trias i Pujol (Badalona)
85%
Verge de la Cinta (Tortosa)
70%
Viladecans
70%

El SMC-CESM valora amb satisfacció el seguiment de la vaga ja que el metge ha respost majoritàriament en contra d'una política sanitària que posa en perill la qualitat assistencial que rep el ciutadà. El secretari general del sindicat, Patricio Martínez, considera que les Administracions no poden ignorar la veu del metge que avui "s'està expressant amb contundència".

D'altra banda, Martínez denuncia la irresponsabilitat i la poca sensibilitat de l'Institut Català de la Salut (ICS) que no ha desprogramat ni les consultes externes ni les operacions no urgents, tal com s'havia pactat amb l'Administració a la conselleria de Treball. "És un intent de l'ICS d'enfrontar el pacient amb el seu metge, quan en realitat tots dos són víctimes d'una sanitat on prevalen els criteris econòmics per damunt dels assistencials", afirma. El sindicat demana disculpes per les molèsties que aquesta actitud irresponsable de l'ICS hagi pogut ocasionar al ciutadà.

Finalment, el SMC-CESM no descarta noves mobilitzacions, si les Administracions continuen ignorant les reivindicacions plantejades pel col·lectiu.