El 82% dels MIR s'adhereix a la novena jornada de vaga convocada per Metges de Catalunya

Vaga MIR 19 Octubre

Dues setmanes després de la darrera jornada d’aturades i sense avenços significatius en les negociacions amb les patronals sanitàries i l’Institut Català de la Salut (ICS), els metges interns residents (MIR) dels hospitals i centres d’atenció primària del sistema sanitari català, públic i concertat, han reprès aquest dilluns la vaga convocada per Metges de Catalunya (MC) amb l’objectiu d’assolir "millores notables" en les condicions de treball, en la formació i en la retribució dels joves facultatius. Com en les vuit jornades anteriors, els residents s’han mobilitzat de manera majoritària amb un seguiment global de l’aturada del 82%.

En el novè dia de vaga, més 500 MIR s’han concentrat a la Plaça d’Espanya de Barcelona, mantenint les mesures de seguretat i prevenció contra la Covid-19. Els residents s’han situat sobre unes creus marcades a terra, a dos metres de distància entre cadascuna, i han repetit les consignes que s’han fet populars en el col·lectiu arran de les anteriors jornades de mobilització. Així, han cridat lemes com "No és formació, és explotació", "A tu també t’afecta", "Què passa? Que el resi no descansa", i han lluït cartells on es podia llegir "Primera línia contra la Covid, última quant a drets" o "... i a nosaltres qui ens cuida?" Posteriorment, els MIR han iniciat una marxa que ha tallat la circulació de la Gran Via de les Corts Catalanes.

D’aquesta manera, els residents han iniciat cinc dies més de vaga que, en cas que no es produeixi un pacte satisfactori per als interessos dels facultatius en formació, es repetiran d’aquí a dues setmanes. El sindicat mèdic reclama a l’ICS i als representants empresarials que "posin tota la carn a la graella" i deixin de fer el "joc de triler".

L’organització remarca que la capacitat de mobilització i la voluntat de lluita dels MIR està "contrastada" i el suport a les seves "justes reivindicacions" és "unànime". Per aquest motiu, insta les entitats a presentar una proposta "acceptable" que posi punt i final al conflicte.