El comitè d’empresa del CST demana a Balcells que les agressions a sanitaris no quedin impunes

dimarts, 2 juliol, 2024
Hospital de Terrassa

El comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), presidit per Metges de Catalunya (MC), força sindical majoritària de l’entitat egarenca, s’ha reunit aquest dimarts amb el conseller de Salut en funcions, Manel Balcells, per analitzar el fets ocorreguts el dimecres 26 de juny al servei d’Urgències de l’Hospital de Terrassa, que van acabar amb més d’una desena de professionals agredits i destrosses als equipaments hospitalaris per part d’uns usuaris.

El secretari general de MC, Xavier Lleonart, com a president del comitè, ha lliurat a Balcells un manifest en què els representants dels treballadors del CST reclamen que aquestes conductes violentes no quedin impunes i que les persones responsables siguin "detingudes i posades a disposició judicial”.

L’òrgan de representació sindical assegura que el personal sanitari viu amb una “sensació d’indefensió” davant les freqüents situacions de tensió que es generen als centres de salut, que “sovint no tenen cap mena de conseqüència per als agressors”. En aquest sentit, manifesten que les “agressions verbals, faltes de respecte i amenaces” són diàries i s’han “normalitzat” entre els mateixos sanitaris, els quals, a més, tenen la percepció que denunciar-les “només té conseqüències per als propis professionals”.

A més de demanar que els autors de les darreres agressions siguin detinguts, el comitè del CST exigeix que la fiscalia entri d’ofici “per imputar penalment les persones responsables” i requereix a Salut que “denunciï sistemàticament al jutjat qualsevol agressió que li sigui reportada”.