El personal de l’ICS recupera el 75% del complement per objectius, mesura inclosa en l’acord de sortida de vaga de MC

Metges al vestíbul de l'ICS

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dimarts un decret llei que garanteix al personal estatutari de l’Institut Català de la Salut (ICS) la percepció, aquest 2019, del 75% del complement variable per objectius (DPO) que es trobava retallat a la meitat des de l’any 2012. Es tracta d’un dels punts inclosos en l’acord de sortida vaga, subscrit el 29 de novembre passat entre l’ICS i Metges de Catalunya (MC), que preveu la recuperació del 100% de les retribucions vinculades amb la DPO en un termini màxim de 24 mesos.

Així, fruit d’aquest acord, els treballadors de l’ICS percebran enguany el 75% de la DPO que s’abona durant el mes d’abril, i el 100% d’aquest complement retributiu el 2020.

El sindicat mèdic es mostra satisfet pel compliment d’aquest punt del pacte i destaca que, gràcies a l’èxit de la històrica vaga que van protagonitzar els facultatius d’atenció primària de l’ICS el passat novembre, tot el personal de l’empresa pública es beneficiarà d’una mesura que posa fi a una de les retallades més “injustes i discriminatòries” que s’han aplicat als empleats públics arran de la crisi econòmica.

De la mateixa manera, l’organització reitera que seguirà exigint amb fermesa l’aplicació diligent de totes les mesures incloses en l’acord de sortida de vaga.