El SMC-CESM i l'ICS no es posen d'acord en l'acte de conciliació previ a la vaga de metges dels hospitals públics del proper 7 de juny

El Sindicat de Metges de Catalunya (SMC-CESM) i l'Institut Català de la Salut (ICS) no van arribar a cap acord en l'acte de conciliació que van mantenir ahir, ambdues parts, a la seu del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. D'aquesta manera, es confirma la vaga de 24 hores (des de les 0:00h a les 24:00h del 7 de juny) de tot el personal facultatiu dels hospitals públics de l'ICS (exclosos els metges en formació), convocada pel SMC-CESM.

Aquests són els serveis mínims que ha decretat la conselleria de Treball i que han acceptat sindicat i Administració:

Normal funcionament dels serveis d'urgència, tant pel que fa a l'atenció dels malalts externs que acudeixen a l'hospital com dels malalts ingressats a les unitats d'observació d'urgències.

Normal funcionament de les unitats especials (unitats de cremats, unitats de cures intensives (UCI), unitats coronàries, unitats d'hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments oncològics -radioteràpia i quimioteràpia- com també de totes aquelles altres unitats que puguin tenir la mateixa consideració d'unitats o de funcions especials d'urgència vital.

Normal funcionament de l'activitat quirúrgica urgent i inajornable, derivada de l'atenció d'urgències intrahospitalàries i extrahospitalàries.

Atenció assistencial al malalt ingressat en el centre hospitalari.

Així mateix, es desprogramen les consultes externes i la cirurgia programada no urgent.