El SMC-CESM reclama a l'ICS que el MIR de família lliuri després de la guàrdia

divendres, 3 maig, 2002

El Sindicat de Metges de Catalunya (SMC-CESM) ha presentat una reclamació prèvia a la via contenciós-laboral contra l'Institut Català de la Salut (ICS) perquè reconegui el dret del Metge Intern Resident (MIR) de Medicina Familiar i Comunitària a lliurar després d'una guàrdia.

En el contracte laboral que vincula el MIR amb l'ICS, hi ha una clàusula (3a f) on s'especifica que "la prestació de serveis nocturns de presència física no implica la lliurança el dia següent al de la seva realització". Per al SMC-CESM, aquesta clàusula conculca greument el dret al descans entre jornades prevista a l'Estatut dels Treballadors (art. 34.3), el qual també és d'aplicació al metge resident.

Per aquest motiu, el sindicat exigeix a l'ICS que reconegui el dret al descans de 12 hores entre el final de la jornada laboral i el començament de la següent i, per tant, a lliurar l'endemà d'una guàrdia nocturna de presència física.

A més, reclama que es declari nul·la la clàusula contractual que nega aquest descans. El SMC-CESM, que actua coordinadament amb la vocalia de metges residents de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (SCMFiC), no descarta que, en les properes setmanes, la resta del col·lectiu MIR se sumi a la iniciativa.