Elena Bartolozzi, nova secretària del Sector Primària ICS de Metges de Catalunya

Elena Bartolozzi

La metgessa de família del CAP Ramon Turró de Barcelona, Elena Bartolozzi, ha estat proclamada secretària del sector d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) de Metges de Catalunya (MC), càrrec vacant des de la dimissió de l’anterior secretari, Óscar Pablos.

Bartolozzi, que ha estat l’única candidata que s’ha presentat als comicis, ocuparà el càrrec fins a les properes eleccions a representants sectorials de MC que tindran lloc l’estiu de 2020, en el marc del cinquè congrés del sindicat mèdic.

La vigilància del compliment de l’acord de sortida de vaga, signat per l’organització i l’ICS a finals de novembre de 2018, és la primera prioritat per a la nova secretària del sector que, en aquest sentit, avisa les direccions d’atenció primària de l’empresa pública que “assenyalaran i denunciaran” les persones que es neguin a aplicar les mesures acordades amb la gerència.

Tal com han fet públic aquesta setmana els responsables del Sector Primària ICS de MC, en bona part del territori s’està incomplint l’acord per la manca de voluntat  d’algunes direccions. Així, sis mesos després de la signatura del pacte, no es respecta el temps d’atenció per pacient i no es cobreixen la majoria d’absències. A més, l’endarreriment en la presentació dels estudis de càrregues per part de l’ICS provoca que molts facultatius encara no tinguin el seu contingent de pacients adaptat a la demanda assistencial.