Els afiliats escolliran l’equip de govern de MC entre dues candidatures

eleccions 2021

El proper 13 de gener, al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, els afiliats de Metges de Catalunya (MC) escolliran la direcció que governarà el sindicat els propers quatre anys. Dues candidatures es postulen per ocupar els sis càrrecs electes de l’equip de govern. Jordi Cruz, cirurgià de l’Hospital de Mataró i actual president de MC, encapçala la candidatura “Implicació i Transparència”, mentre que Josep Maria Puig, nefròleg de l’Hospital del Mar i fins ara secretari general del sindicat, lidera la llista “Guanya amb nosaltres”. Les eleccions tindran lloc en el marc del 5è Congrés de MC que se celebrarà aquell mateix dia a la seu de la UPF.

Cruz, que aspira a revalidar el càrrec de president, està acompanyat per Ana Maria Roca (pediatra al CAP Viladecans) com a vicepresidenta; Xavier Lleonart (cirurgià a l’Hospital de Terrassa), com a secretari general; David Arribas (metge de família al CAP Manso), com a vicesecretari general; Ramon Sarrias (metge de família al CAP Montnegre), com a secretari de Finances i Xelo Casado (psicòloga a l’Hospital Benito Menni) com a vicesecretària de Finances.

Per la seva part, Puig opta a la presidència amb Carmen Sánchez (pediatra al CAP Plaça Catalunya) com a vicepresidenta; Núria Estanyol (anestesiòloga a l’Hospital Josep Trueta) com a secretària general; Javier O’Farrill (metge de família al CAP Blanes) com a vicesecretari general; Lluís Recasens (cardiòleg a l’Hospital del Mar), com a secretari de Finances i Núria Montalà (reumatòloga a l’Hospital Santa Maria), com a vicesecretària de Finances.

Els afiliats podran votar de manera presencial  amb les màximes mesures de protecció i prevenció contra la Covid-19  a les urnes ubicades a la seu del 5è Congrés, entre les 10.00 hores i les 19.00 hores. Tota la informació sobre els comicis es pot consultar en el web especial Eleccions 2021 de MC.

Sectors professionals
En el procés de renovació de càrrecs de MC, també s’han presentat els candidats a presidents i secretaris dels sis sectors professionals en què s’estructura el sindicat. Atès que només s’ha presentat un candidat per a cada càrrec, no hi haurà votacions i els afiliats que s’han postulat seran proclamats electes.

 • Sector Hospitals XHUP
  Presidència: Josep Maria Serra (anestesiòleg a Pius Hospital de Valls)
  Secretaria: Francisco José Castro (metge especialista en medicina intensiva al Parc Sanitari Sant Joan de Déu)
   
 • Sector Primària XHUP
  Presidència: Patxi Avilés (metge de família al CAP Terrassa Sud)
  Secretaria: Núria López (metgessa de família al CAP Lloret de Mar)
   
 • Sector Hospitals ICS
  Presidència: Jose Ángel Montañés (metge de família a l’Hospital Arnau de Vilanova)
  Secretaria: Rosa Maria Gracia (metgessa especialista en medicina intensiva al l’Hospital Vall d’Hebron)
   
 • Sector Primària ICS
  Presidència: (sense candidatures)
  Secretaria: Lourdes Franco (metgessa de família al CAP Amposta)
   
 • Sector Laborals amb altres convenis
  Presidència: Estela Membrilla (metgessa especialista en cirurgia a l’Hospital del Mar)
  Secretaria: (sense candidatures)
   
 • Sector Funcionaris – Contingent i zona
  Presidència: (sense candidatures)
  Secretaria: (sense candidatures)