Les metgesses i la pandèmia, protagonistes del 5è Congrés de Metges de Catalunya

Logo 5è Congrés

El proper 13 de gener, Metges de Catalunya (MC) celebrarà el seu 5è Congrés institucional, endarrerit des del passat mes de juny a causa de la pandèmia. Precisament, l’epidèmia del coronavirus i els seus efectes en la situació professional i laboral dels facultatius centrarà bona part de la jornada de debat que, a diferència dels congressos anteriors, comptarà amb única ponència titulada ‘El repte d’una pandèmia’, moderada per Xavier Lleonart. Els afiliats del sindicat mèdic ja poden inscriure’s al Congrés que se celebrarà de manera telemàtica i presencial, amb aforament limitat i amb les mesures de seguretat i prevenció necessàries contra la COVID-19.

A més de la ponència principal, el programa del 5è Congrès inclou la conferència inaugural ‘La dona metge a Catalunya’, a càrrec de la doctora Maria Carrasco, que analitzarà el paper de les metgesses en el sistema de salut públic i les adaptacions que cal aplicar en l’àmbit dels drets laborals davant l'avanç de la feminització de la professió mèdica. El president de MC, Jordi Cruz, i el secretari general, Josep Maria Puig, obriran i tancaran, respectivament, la jornada.

La seu de l’acte serà el Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. L’assistència presencial es limitarà a la normativa sanitària vigent el dia 13 de gener. Per determinar els afiliats que podran desplaçar-se fins a la seu, MC farà una selecció aleatòria entre els inscrits que demanin l’assistència física al Congrés, en cas que el nombre de sol·licituds superi l’aforament màxim permès per les autoritats sanitàries. La resta podran accedir a la retransmissió telemàtica i interactiva de l’acte.

El sindicat anima a tots els seus afiliats i afiliades a inscriure’s i decidir els objectius de l’organització dels propers quatre anys i l’estratègia per assolir-los. El termini d’inscripció al Congrés finalitza el proper dia 30 de desembre.

Eleccions a càrrecs i sectors
El mateix dia 13 de gener i en la mateixa seu del 5è Congrés tindran lloc les eleccions per escollir els càrrecs electes de la direcció del sindicat mèdic i els presidents i secretaris dels sis sectors professionals que conformen l’estructura organitzativa de MC.

El procés electoral es durà a terme aplicant les màximes mesures de prevenció i higiene per garantir el dret de participació de tots els membres de l’organització.