Els MIR de l’Hospital Vall d’Hebron secunden majoritàriament la vaga indefinida convocada per reclamar una millora de les condicions de treball

dimarts, 10 maig, 2005

Els metges interns residents (MIR) de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona han secundat majoritàriament la primera jornada de vaga indefinida que han convocat, amb el suport de Metges de Catalunya (MC), per reclamar una millora de les condicions de treball.

Prop de 300 facultatius s'han concentrat davant l'entrada principal de l'hospital per exigir més mesures de seguretat en el servei d'Urgències i per demanar la retribució completa de les 24 hores de guàrdia dels dissabtes, de les quals només en cobren 17.

Els MIR portaven pancartes en què es podia llegir "No hi ha prou seguretat. No més agressions", "No he dormit en 24 hores. Vol que l'atengui?" o "Oferta: treballo 24 hores, en cobro 17".

La gerència de l'hospital ha respost a les reivindicacions del col·lectiu i ha anunciat la col·locació de portes d'accés a Urgències que funcionen amb targeta magnètica i la contractació d'un nou vigilant de seguretat. A més, ha proposat a l'Institut Català de la Salut (ICS) que estudiï homogeneïtzar el sistema de retribucions de les guàrdies MIR de tots els hospitals públics, perquè el metge resident cobri la totalitat de les hores de guàrdia, com ja passa en alguns centres.