Els programes de salut a les eleccions del 21-D

dijous, 14 desembre, 2017
Eleccions al Parlament de Catalunya 2017

El proper dijous 21 de desembre, 5.553.983 de catalanes i catalans amb dret a vot podran participar en les eleccions al Parlament de Catalunya 2017 convocades pel govern espanyol en aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Com ha fet en anteriors comicis, Metges de Catalunya (MC) ha consultat els programes electorals de les principals candidatures que concorren a les eleccions per trobar els compromisos, promeses i propostes de l’àmbit de la salut que els partits asseguren que duran a terme en cas que accedeixin al Govern de la Generalitat. 

En major o menor mesura, totes les formacions dediquen una part dels seus programes a la política sanitària. Per facilitar-hi l’accés i la consulta, MC ha elaborat un document amb el compendi de propostes que cada partit presenta en matèria de salut, segons s’extreuen literalment dels seus respectius programes.

[PROPOSTES DE SALUT DE LES CANDIDATURES ELECTORALS]


D’altra banda, com les eleccions se celebren en un dia feiner, cal tenir en compte els permisos laborals que la llei preveu perquè les persones treballadores puguin gaudir d’unes hores de lliurança retribuïdes i no recuperables per exercir el dret a vot.