Els treballadors de l'Hospital Dos de Maig de Barcelona tornen a mobilitzar-se

Els treballadors de l'Hospital Dos de Maig de Barcelona es van tornar a manifestar, ahir, en una nova jornada de vaga per reclamar l'equiparació salarial amb la resta de professionals dels hospitals de la xarxa pública.

Un 85% de la plantilla va secundar el segon dia de vaga de 24 hores convocada pel comitè d'empresa, en el qual està representat Metges de Catalunya. Els treballadors exigeixen al Consorci Sanitari Integral, ens gestor del centre, el repartiment dels 780.000 euros que ha rebut del CatSalut per harmonitzar les condicions salarials dels 600 professionals de l'hospital, dels quals 140 són facultatius.

Actualment, la diferència salarial base d'un metge adjunt de l'Hospital Dos de Maig respecte a la resta de companys de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP) és d'uns 590 euros mensuals. La direcció de l'hospital ha comunicat als treballadors que vol negociar, però en el marc del nou conveni 2004, oblidant-se dels endarreriments de l'any en curs.

La plantilla del centre, que es va manifestar ahir a les portes de la conselleria de Sanitat de Barcelona, té previst fer vagar tots els dimecres fins que se solucioni el conflicte.