Es constitueix una comissió específica per estudiar el desenvolupament de la directiva europea sobre l'ordenació del temps de treball

El Servei Català de la Salut (SCS), les patronals hospitalàries i els sindicats representats a la mesa de negociació pública, entre els quals hi ha l'Agrupació de Metges i Infermeres de Catalunya (AMIC), han acordat crear una comissió específica per estudiar el desenvolupament de la directiva europea 93/104, sobre ordenació i distribució del temps de treball. Totes les parts reunides ahir al matí es van emplaçar a una próxima reunió, convocada per al proper 7 de març, en què es preveu s'inicïi la redacció d'un document consensuat sobre els principis que han de prevaldre en la futura aplicació de la directiva europea. AMIC defensa el dret individual del metge a no voler fer guàrdies i la necessitat que aquestes siguin retribuïdes com a hora de treball als facultatius que sí vulguin fer-ne.

El SMC-CESM té obert un procés de reclamació individualitzat perquè els afiliats puguin sol·licitar a la conselleria de Sanitat l'aplicació de la directiva europea. Els interessats han d'emplenar aquest imprès de reclamació i fer-lo arribar al sindicat.