Ets MIR? Respon l’enquesta que ha elaborat MC per avaluar les condicions laborals i conèixer les perspectives de futur dels residents de Catalunya

divendres, 16 febrer, 2024
Una metgessa resident respon l'enquesta MIR de MC

Metges de Catalunya (MC), el sindicat majoritari entre el personal facultatiu de la sanitat catalana, ha elaborat una enquesta amb l’objectiu d’avaluar les condicions laborals actuals dels metges i metgesses interns residents (MIR) del territori, així com d’analitzar el compliment de les mesures pactades a l’acord de sortida de vaga de l’any 2020 i descobrir quines són les inquietuds i perspectives de futur de les noves generacions de professionals mèdics.

El formulari està dividit en cinc blocs –informació general sobre la residència, condicions laborals, supervisió i formació, denúncies i suggeriments, i perspectiva laboral de futur–, cadascun d’ells amb entre cinc i deu preguntes breus que, en total, es responen en menys de cinc minuts. 

Les respostes permetran al sindicat fer una radiografia del compliment dels drets laborals de les noves generacions mèdiques, ja que s’hi qüestionen aspectes com els descansos, la qualitat de la supervisió que reben i l’entorn laboral. Així, l’organització podrà conèixer de primera mà quina és la situació laboral dels MIR en l’actualitat per poder continuar treballant dur, defensant els seus drets, lluitant pel seu benestar i per tornar a fer del nostre sistema sanitari un model de qualitat. I és que la millora de les condicions laborals i retributives dels metges i metgesses residents és una de les grans preocupacions i lluites de MC, ja que són el futur de la professió.

Per aquest motiu, MC prega a tots els residents del territori que responguin el formulari a www.enquestamir.cat, que estarà actiu fins al dimecres 27 de març. En aquest sentit, agraeix la seva difusió entre els companys i companyes de residència i a les xarxes socials per tal d’arribar al màxim nombre de residents possible. Evidentment, les respostes seran tractades amb màxima discreció i confidencialitat.

Així mateix, el sindicat recorda al col·lectiu de residents que per estar afiliats al sindicat disposen de l’assegurança de responsabilitat civil professional (RCP) gratuïta durant tot el període de formació sanitària especialitzada.