Facultatius de la sanitat concertada protesten davant Adrià Comella per la inhibició de Salut en les negociacions de la vaga

Protesta de facultatius davant el director del CatSalut, Adrià Comella

Mig centenar de facultatius de la xarxa sanitària concertada han protestat aquest matí davant el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, mentre visitava el CAP Terrassa Nord. Els professionals han manifestat el seu enuig al mandatari per la negativa del Departament de Salut a participar directament en les negociacions obertes entre Metges de Catalunya (MC) i les patronals del sector arran de la convocatòria de vaga efectuada pel sindicat mèdic.

Els facultatius acusen Salut de “deixadesa de funcions” perquè el conflicte no es dona entre empresaris privats i els seus treballadors, sinó que recau sobre professionals del sistema sanitari públic que presten serveis en entitats de titularitat pública finançades amb el pressupost de la Generalitat.

En aquest sentit, MC reitera que la participació dels màxims responsables de la conselleria en les negociacions és “imprescindible”, ja que, encara que les patronals i l’organització arribessin a un acord, abans o durant la vaga, aquest no tindria validesa sense el vistiplau de Salut. Per tant, afirma el sindicat, “el Departament és part negociadora i ho és de manera determinant perquè es trobin solucions a les reivindicacions del col·lectiu de facultatius”.