“Ho has donat tot. No has rebut res”, campanya de mobilització de MC contra les polítiques sanitàries del Govern

Metges de Catalunya (MC) ha posat en marxa una campanya de mobilització i conscienciació entre el personal facultatiu sobre el risc imminent de fractura sanitària, provocada per la precarietat laboral, la sobrecàrrega assistencial i la falta de recursos econòmics i de personal, que podria desencadenar d’aquí a poc un nou cicle de protestes mèdiques a tota la sanitat catalana.

Sota el lema “Ho has donat tot. No has rebut res”, el sindicat fa una crida a la professió a “rebel·lar-se” contra les polítiques sanitàries del Govern que “continuen castigant les plantilles i posant en perill la seguretat clínica i la qualitat de l’assistència”. L’organització considera que les “deficiències alarmants” del sistema s’han enquistat després de més d’un dècada de retallades i una pandèmia, i que cal “reconstruir” la sanitat a partir de tres principis bàsics: incrementar el pressupost sanitari, augmentar la dotació de personal assistencial i millorar les condicions laborals i retributives dels facultatius i facultatives per evitar, d’una banda, la fuga de talent, i de l’altra, atreure les noves generacions.

Així, MC ha començat a fer assemblees als centres de treball per explicar la situació crítica que travessa la sanitat catalana i sensibilitzar les plantilles sobre la importància i la necessitat de mobilitzar-se, amb l’objectiu d’aturar la degradació del sistema de salut i reformular els fonaments sobre els quals se sustenta. “Els responsables sanitaris han de tornar a situar els professionals de la medicina i els pacients al centre de la sanitat, si no, no ens en sortirem”, adverteix.