Jordi Aparicio, nou secretari del Sector Primària XHUP de Metges de Catalunya

Jordi Aparicio

El Sector Primària XHUP de Metges de Catalunya (MC) compte des d’aquest dijous amb un nou càrrec. La junta electoral ha proclamat a Jordi Aparicio com a secretari sectorial després de ser l’únic candidat que s’ha presentat a les eleccions convocades per substituir l’anterior responsable, Núria López, que va presentar la seva renúncia al càrrec el juny passat.

Metge de família del CAP Sant Llàtzer de Terrassa, Jordi Aparicio és afiliat de l’organització des de l’any 2005 i va ser escollit delegat de MC al comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) en les eleccions sindicals celebrades l’any 2015. Aparicio va desenvolupar un paper actiu en l’organització de les vagues mèdiques del sector concertat dels anys 2018 i 2019, i és un dels referents del seu àmbit laboral. Actualment, forma part de l’equip treball del III Conveni col·lectiu del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT).

El nou secretari es planteja dos objectius bàsics per al sector d’atenció primària concertada. "Hem d’aconseguir que el primer nivell assistencial sigui equitatiu arreu del territori. Per al pacient ha de ser indiferent que el seu CAP sigui de l’ICS o de la xarxa concertada. A més, seguirem reclamant que les condicions laborals i retributives dels facultatius siguin dignes i atractives per captar nou talent i ampliar les plantilles dels centres, amb l’objectiu d’acabar amb la sobrecàrrega de treball que patim a les consultes", afirma Aparicio.