La puntuació màxima pels serveis prestats com a metge d'Assistència Pública Domiciliària (APD) interí podria representar fins al 70% dels mèrits avaluats en el concurs oposició que el Departament de Salut té previst convocar a finals d'any, perquè aquest col·lectiu pugui consolidar la plaça.
Segons l'esborrany de les bases del concurs oposició, al qual ha tingut accés Metges de Catalunya (MC), el metge APD interí podria assolir un màxim de 35 punts, en concepte d'experiència professional (0,24 punts per cada mes treballat), sobre una valoració global de mèrits acreditats de 50 punts.
La resta de puntuació es distribuiria de la manera següent:
Formació universitària (màxim 5 punts)
Formació universitària (fins a un màxim de 0,50 punts)
Per cada matrícula d'honor: 0,10 punts
Grau de llicenciat (màxim 1 punt)
Grau de llicenciat amb aprovat o notable: 0,50 punts
Grau de llicenciat amb premi extraordinari o excel·lent: 1 punt
Doctorat (màxim 3,5 punts)
Pel fet d'haver superat les asignatures o cursos monogràfics de doctorat o disposar dels crèdits que permetin la presentació de la tesi doctoral: 0,50 punts
Grau de doctor: 1 punt
Grau de doctor cum laude o excel·lent: 2 punts
Formació especialitzada (màxim 5 punts)
Pel fet d'haver completat el període de formació com a resident en l'especialitat de medicina familiar i comunitària o com a resident en un centre estranger amb programa reconegut de docència per a postgraduats, en l'especialitat de medicina familiar i comunitària i amb títol convalidat pel Ministerio de Educación y Ciencia: 5 punts
Per l'obtenció del títol de medicina familiar i comunitària quan aquest títol no sigui l'utilitzat com a requisit per participar en la convocatòria: 3 punts
Altres activitats (màxim 5 punts)
Treballs científics publicats i aportacions a reunions científiques relatives a l'atenció primària de salut.
Activitats d'ordenació, coordinació i planificació de serveis sanitaris.
Beques i premis que facin referència a la plaça a què s'opta.
Activitats docents com a professor en cursos adreçats a professionals de l'atenció primària.
Estades a l'estranger relacionades amb la plaça a què s'opta.
Cursos d'administració i gestió adreçats específicament a àrees sanitàries.
Màsters i diplomes de postgrau.
Apte en proves d'avaluació de la competència fetes en organismes oficials i que no formin part del sistema d'avaluació dels especialistes en formació o en l'obtenció del títol de medicina familiar i comunitària.
Assistència a cursos relacionats amb la plaça a què s'opta:
Cursos presencials.
Per cada hora: 0,005 punts i fins a un màxim de 200 hores.
Cursos a distància.
Els cursos a distància es valoraran amb 0,005 punts per cada hora, fins a un màxim de 200 hores per cada curs.
Els cursos a distància que requereixin superar alguna prova es valoraran amb 0,01 punts per cada hora, fins a un màxim de 200 hores per cada curs.
Així mateix, s'haurà d'acreditar coneixements de llengua catalana corresponents al nivell C.
Prèviament a aquesta valoració de mèrits, l'aspirant haurà de superar una oposició amb un temari idèntic al de l'especialitat de medicina familiar i comunitària, tal com va informar MC el juliol passat.
Aquest esborrany, que encara no és definitiu, haurà de ser aprovat per la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat i, posteriorment, publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Està previst que la convocatòria del concurs oposició es publiqui a finals d'any i que l'examen es faci durant el primer trimestre de 2009.