La vaga MIR, a ritme de tambors de guerra

L'onzena jornada de vaga del metges interns residents (MIR) ha demostrat que el col·lectiu es troba en plena forma i disposat a continuar presentant batalla a les patronals empresarials de la xarxa concertada i a l’Institut Català de la Salut (ICS). Tot i l’acumulació de dies d’aturada, la mobilització, convocada per Metges de Catalunya (MC), no perd força i ha assolit aquest dimecres un seguiment del 80% entre els facultatius en formació.

Els MIR han protagonitzat una nova acció de protesta a Barcelona, en concret davant el Centre Corporatiu de l’ICS, on més de 300 residents han seguit exigint millores en els tres àmbits en què focalitzen les seves reivindicacions: formació, condicions laborals i retribucions.

La concentració ha comptat amb la participació d’un grup de batucada que ha acompanyat els crits i les consignes dels joves facultatius amb sons tribals i tambors de guerra.

Pel que fa a l’estat de la negociació, el sindicat mèdic afirma que els residents "han posat molt de la seva part" per resoldre el conflicte i reclama als representants empresarials que certifiquin que "aquesta també és la seva voluntat".