La vaga MIR no perd pistonada: 90% de seguiment i concentracions multitudinàries

Vaga MIR 28 setembre

El primer dia de la nova setmana de vaga MIR convocada per Metges de Catalunya (MC) ha mantingut el mateix ímpetu de les tres jornades de protesta anteriors amb un seguiment global de l’aturada del 90% en els centres d’atenció primària i la xarxa d’hospitals públics i concertats. Al voltant de 400 residents s’han concentrat aquest dilluns davant de la direcció general de Relacions Laborals de la Generalitat a Barcelona per reclamar una negociació "efectiva" de les seves reivindicacions que inclogui millores "reals" de les condicions laborals, retributives i formatives del col·lectiu. A l’espera que s’obri de nou el diàleg amb l’Institut Català de la Salut (ICS) i les patronals de les empreses sanitàries concertades, els MIR han tornat a demostrar la seva determinació de mantenir la lluita "tot el temps que sigui necessari".

El portaveu dels residents, Àlex Mayer, ha destacat que les converses estan ara mateix encallades per la inconcreció de les propostes presentades per l’Administració i els representants empresarials. "En l’àmbit formatiu ens ofereixen crear una comissió sense tenir clares les seves competències. En l’àmbit laboral no hi ha acord sobre l’execució de les 36 hores ininterrompudes de descans setmanal i, pel que fa a les retribucions, no es mouen de l’increment del 5% més un 1% addicional al gener. Cap gest sobre el preu de l’hora de guàrdia o el pagament de totes les hores que realment treballem. Encara som lluny de l’acord".

El col·lectiu MIR ha convocat concentracions durant tota la setmana de vaga a Barcelona i també en les altres capitals de província catalanes.  El dia, lloc i hora de les mobilitzacions es pot consultar al perfil de Twitter del sindicat mèdic.