L’Agrupació de Dentistes de Catalunya insta a aturar l’activitat de les clíniques que no disposin de la protecció adequada contra el coronavirus

Dentistes coronavirus

L’Agrupació de Dentistes de Catalunya (ADC), integrada a Metges de Catalunya (MC), demana a les clíniques dentals que no disposin del equips de protecció individual efectius contra la transmissió del coronavirus SARS-CoV-2. -mascareta FFP2 o FFP3 i protecció facial/ocular- que cessin temporalment la seva activitat per evitar la propagació del virus entre els professionals del sector i la població.

“En un moment d’excepcionalitat com el que estem vivint, cal fer un exercici màxim de responsabilitat personal i professional. Tot centre d’atenció dental que no pugui garantir una prestació de serveis amb les màximes mesures de prevenció i protecció de riscos laborals per manca de subministrament ha d’aturar d’immediat la seva activitat, pel bé dels pacients i del seu propi personal”, remarca l’ADC.

Es tracta de la mateixa consigna que ha transmès el Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) en un comunicat adreçat als seus col·legiats. “Som els professionals sanitaris més exposats a la malaltia per coronavirus i hem d’actuar amb professionalitat, responsabilitat individual i responsabilitat col·lectiva; per tant, donada la situació generada pel Covid-19 i el desproveïment de mascaretes que existeix, recomanem no realitzar cap tractament odontològic que impliqui la producció d’aerosol si no es disposa de la protecció adequada”, ha demanat la institució col·legial.