Manifest per a una redreçament profund de l’atenció primària a Catalunya

Diverses organitzacions mèdiques catalanes, entre les quals hi ha Metges de Catalunya (MC), han fet públic un manifest en què es denuncia la massificació dels centres d’atenció primària i es reclama un augment de les plantilles de metges de família i de pediatres, per poder oferir una assistència de qualitat.

Les entitats signants del document exigeixen que el nombre de pacients assignats a cada facultatiu no superi els 1.500 per metge de família i els 1.000 per pediatre. També reclamen, al Departament de Salut, “mesures immediates” perquè no se superin els 25 pacients al dia (en horari de consulta), més temps per dedicar-lo a formació i una atenció continuada voluntària i retribuïda dignament.

El manifest recalca la necessitat de redreçar “en profunditat” el primer nivell assistencial perquè el facultatiu pugui treballar en unes “condicions dignes” i “èticament defensables”. Finalment, les organitzacions insten l’Administració a materialitzar, a curt termini, la voluntat que ha expressat repetidament de dotar l’atenció primària dels recursos adequats.