
Metges de Catalunya (MC) reactiva la campanya jurídica perquè els afiliats de la xarxa concertada que treballin en centres adscrits al conveni SISCAT reclamin que el complement variable per objectius (DPO) no discrimini, a nivell econòmic, el personal facultatiu que per motius justificats no hagi treballat el 100% de la jornada, si les fites fixades per l’empresa són les mateixes que les dels seus companys.
En aquesta situació es poden trobar els facultatius amb jornades parcials o reduïdes, els prejubilats, i, en general tothom que, per contracte, en l’últim any hagi treballat entre 6 i 12 mesos. Així mateix, poden presentar la reclamació les persones que tinguin un contracte superior a 6 mesos però que hagin estat de baixa laboral, permís de maternitat o excedència per cura de fills o familiars i no hagin pogut treballar la totalitat del temps per aquestes circumstàncies.
La casuística es dona quan la direcció mèdica o assistencial estableix els mateixos objectius anuals als seus treballadors, sense distingir per tipus de jornada o dedicació, i, havent assolit el mateix percentatge de compliment, l’empresa abona quantitats diferenciades en funció del temps treballat. En aquest cas es pot presentar una reclamació per tracte discriminatori, ja que, si els objectius són idèntics, les quantitats a percebre també han de ser-ho.
Si les DPO tenen en compte la jornada de cada facultatiu i els objectius són proporcionals i estan ben dimensionats, o bé si l’empresa no fa discriminacions amb els imports que abona, la reclamació no té cabuda.
Els facultatius que es trobin en aquestes circumstàncies i estiguin interessats a presentar la reclamació per les DPO de l’any 2024 s’han de posar en contacte amb el sindicat a través del correu lex@metgesdecatalunya.cat.