MC i els pediatres de l’Hospital de Mataró signen un acord amb la direcció del centre per mantenir el servei i garantir l’atenció pediàtrica durant l’estiu

L'Hospital de Mataró

Metges de Catalunya (MC) i els especialistes del servei de pediatria de l’Hospital de Mataró han arribat a un acord amb la direcció del centre per poder mantenir el servei durant els mesos d’estiu davant la manca de professionals que pateix des de fa mig any. El pacte, signat dimecres al matí després de valorar la proposta que l’empresa va plantejar divendres passat, preveu que hi hagi cinc pediatres cada dia –tres durant el dia i dos a la nit–, que realitzaran una jornada de treball organitzada per torns de 12 hores.

Aquesta reorganització s’ha acordat fins al 31 de juliol i serà possible gràcies al sobreesforç dels professionals, el qual permetrà continuar assumint tota l’activitat habitual amb normalitat –és a dir, urgències, parts, ingressos hospitalaris i nounats– i garantir l’atenció als infants sense cap alteració per als usuaris. “S’ha de reconèixer i valorar l’esforç dels pediatres, que no només hauran de canviar el seu horari, sinó també el seu ritme de vida durant els pròxims tres mesos”, subratlla el president de MC i representant del comitè d’empresa de l’hospital, Jordi Cruz.

La direcció del centre i el servei de pediatria, representats per MC, s’han instat a tornar a reunir-se abans del 5 de juliol, data que s’ha fixat com a límit perquè l’empresa comuniqui com s’organitzaran els torns dels mesos d’agost i setembre per tal que tothom pugui gaudir de les seves vacances ja fixades. 

No obstant això, el sindicat mèdic ha reclamat que aquesta situació d’excepcionalitat "no s’allargui més enllà del setembre" i farà “tot el que estigui en les seves mans” per accelerar el procés de selecció dels set nous pediatres pendents d’incorporar-se perquè ho facin abans de l’octubre i, així, poder reforçar l’equip i recuperar la situació ordinària al més aviat possible. 

D’altra banda, el pacte també contempla mantenir operatius set llits pediàtrics per a ingressos, una quantitat que hauria de ser suficient tenint en compte que durant els darrers estius no se n’han requerit més de cinc. A més, el sindicat ha aconseguit que aquests professionals percebin un complement retributiu corresponent a la mitjana de les guàrdies realitzades durant els últims sis mesos, ja que mentrestant duri aquesta reestructuració no se’n faran perquè tots els torns seran de 12 hores. D’aquesta manera, es garanteix que els pediatres de l’hospital no vegin minvat el seu sou mensual.