MC a Vergés: “Els facultatius estan cansats de bones paraules i copets a l’esquena, necessiten un escenari de progrés”

Entrevista consellera Vergés

La direcció de Metges Catalunya (MC) s’ha reunit aquest dimarts amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i amb la secretària general de Salut, Laura Pelay. El sindicat mèdic ha traslladat el seu desig que la relació de “col·laboració, confiança i transparència” que es va construir entre l’organització i el Departament de Salut en l’anterior mandat continuï en aquesta nova etapa. Com ha insistit des de la recuperació econòmica iniciada l’any 2015, MC ha reclamat la restitució de les condicions laborals i professionals perdudes amb les retallades i ha expressat el sentiment global dels facultatius que “estan cansats de bones paraules i copets a l’esquena per part dels responsables polítics”. En aquest sentit, l’organització ha demanat “gestos, mesures concretes i acords a curt, mig i llarg termini que albirin un escenari de progrés per als professionals sanitaris i per al sistema públic de salut”.

L’anunci formulat per la consellera Vergés en la darrera sessió de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya sobre la celebració, al setembre, d’una cimera amb tots els agents del sistema per abordar les necessitats presents i futures de professionals ha estat ben rebut per part de MC que, així mateix, ha valorat com un “encert” la decisió de donar continuïtat al projectes iniciats en l’anterior legislatura (reforma de l’atenció primària, pla nacional d’urgències, pla de garantia de l’estabilitat laboral, pla de recerca i innovació, etc.) tot i que ha recordat que “és imprescindible dotar-los de pressupost perquè no quedin només en bones intencions”.

El sindicat no ha deixat passar l’ocasió per reiterar a la titular de Salut que un dels seus objectius prioritaris, i alhora un anhel de tots els facultatius catalans, és la consecució d’un conveni específic per al col·lectiu mèdic que reguli les particularitats de la professió. L’organització ha recordat a Vergés que, com a expresidenta de la Comissió de Salut, és coneixedora del projecte de conveni mèdic i dels motius que sustenten aquesta llarga reivindicació. Els representants de MC han informat a la consellera sobre l’estat en què es troba l’anàlisi de viabilitat del conveni des de la perspectiva política, jurídica i sindical.

La consellera Vergés i MC s'han emplaçat a una nova trobada per continuar tractant les problemàtiques que afecten els metges i metgesses i acordar les possibles mesures de solució.