MC acusa les patronals del SISCAT de pressionar els sindicats perquè signin un conveni “escarransit”

Metges de Catalunya (MC) carrega contra les patronals de la sanitat concertada que aquest dimecres han apressat els sindicats de la mesa de negociació del nou conveni col·lectiu del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública (SISCAT) a arribar a un acord en un marge de dues setmanes, per aprofitar una suposada injecció econòmica extraordinària per a la sanitat que es podria concretar en la propera reunió del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut (CatSalut) del 21 de novembre.
 
“Masses incerteses i conjectures per donar llum verda a un conveni completament escarransit que no recull cap millora substancial per al personal mèdic”, sosté MC, que critica que, després de quasi dos anys de “negociacions infructuoses”, ara la part  empresarial vulgui “tancar en fals i a correcuita un acord estèril”. Com a exemple, l’organització menciona el bloqueig permanent de les patronals a regularitzar les jornades i els descansos del col·lectiu, i l’oposició frontal a incorporar millores retributives.

Així, el sindicat es referma en la seva posició de no rubricar un conveni col·lectiu que, a hores d’ara, “amb o sense partida sanitària extra”, no garanteix un avenç real en les condicions laborals i salarials dels facultatius i les facultatives. “Si no es produeix un gir de 180 graus, serà difícil que ens adherim a l’acord”, assenyala.