MC amplia la representativitat del col·lectiu mèdic i entra per primera vegada a set nous comitès d’empresa

Un metge votant a MC a les eleccions sindicals del seu hospital

Metges de Catalunya (MC) continua ampliant la representativitat del col·lectiu mèdic als hospitals i centres d’atenció primària del sistema sanitari català gràcies a la confiança i el suport incessant que rep per part del personal facultatiu, el qual li va permetre incrementar el nombre de delegats i delegades sindicals un 14,1% el 2023 i seguir mantenint la seva tendència a l’alça durant la primera meitat del 2024. 

Dels 69 processos electorals celebrats l’any passat, el sindicat mèdic va presentar-s’hi a 49 i va obtenir un total de 203 delegats, la qual cosa suposa una variació de 25 més respecte al 2019. D’altra banda, des de principi d’aquest any s’han dut a terme 20 eleccions sindicals al territori, de les quals 13 han comptat amb una candidatura de MC, i com a resultat ha obtingut un total de 56 delegats, 29 més que als comicis celebrats l’any 2020 als mateixos centres. 

De tots aquests en destaquen set on l’organització ha aconseguit entrar als seus comitès d’empresa per primera vegada: l’Hospital Vall d’Aran, l’Hospital Sant Joan de Déu, l’Hospital de Cerdanya, la Fundació Hospital de Puigcerdà, l’Hospital Sociosanitari Francolí, el Parc Sanitari Pere Virgili i la Fundació Pere Mata de Terres de l’Ebre. A més, MC ha tornat a formar comitès d’empresa dels MIR de l’Hospital Germans Trias i Pujol i de l’Hospital Vall d’Hebron després d’anys sense representació.

És important remarcar que, en la majoria dels casos, el personal mèdic representa una part minoritària del total de la plantilla, motiu pel qual cal posar encara en més valor la feina feta pels candidats i candidates de l’organització i la seva capacitat de mobilització del vot.

Totes aquestes dades refermen que MC continua sent el sindicat majoritari i de referència per al personal facultatiu català, el qual també continua creixent quant a afiliació a l’haver superat ja els 12.000 membres. Aquest constant creixement de l’entitat enforteix el camí de lluita per la defensa dels drets del col·lectiu mèdic que l’organització duu a terme diàriament, així com el seu esforç per prestigiar la professió.