MC celebra el reconeixement del títol de Medicina com a Màster de l’Espai Europeu d’Educació Superior

dijous, 6 març, 2014

Metges de Catalunya (MC) mostra la seva satisfacció per la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del reial decret que reconeix la categoria de Màster al títol de Medicina, dins l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES).

La norma estableix que els títols universitaris amb un mínim de 300 crèdits ECTS que comprenguin almenys 60 de nivell de Màster, tindran la doble consideració de Grau i de Màster. En aquesta situació es troba el títol de Medicina (360 crèdits) i altres titulacions de l’àmbit de la salut com Farmàcia, Odontologia i Veterinària.

Les facultats que vulguin adscriure els seus estudis a la condició de doble titulació (Grau i Màster) hauran de presentar una sol·licitud al Consell d’Universitats. El reconeixement tindrà caràcter retroactiu, de tal manera que els metges que van obtenir el títol després de l’entrada en vigor del pla d’estudis de l’EEES l’any 2007, més conegut com a Pla Bolonya, disposaran automàticament dels dos títols.

Aquest reial decret, que a efectes pràctics equipara els títols de Llicenciat i Màster en Medicina, modifica també la norma que estableix el Marco Español de Cualificaciones para la Educación Superior (MECES) i facilita el reconeixement de les especialitats mèdiques estatals a nivell europeu.

MC celebra la decisió del Ministeri d’Educació tot i que recorda que arriba amb quatre anys de retard des del compromís adquirit per Sanitat de reconèixer el títol de Màster als llicenciats en Medicina. Aquesta promesa va arribar després d’una gran manifestació de protesta organitzada pel Foro de la Profesión Médica, amb la presència d’una delegació del sindicat, contra el pla de devaluació de la llicenciatura mèdica equiparant-la amb una diplomatura.