MC celebra l’evacuació de la família del doctor El Hayek i se suma a les peticions d’alto el foc a Gaza

Concentració en solidaritat amb el doctor Bashir El Hakek a l'Hospital de Palamós

Aquest dilluns, la família del doctor Bashir El Hayek, cap d’oftalmologia de l’Hospital de Palamós, ha estat evacuada de la Franja de Gaza i es troba a Egipte a l’espera de ser repatriada a l’estat espanyol, segons ha confirmat el mateix oftalmòleg palestí. Emocionat, amb un nus a la gola i impacient per retrobar-se amb els seus quatre fills i la seva dona, El Hayek agraeix "de tot cor" les mostres de solidaritat rebudes i el ressò que s’han fet diferents entitats i mitjans de comunicació de la dramàtica situació que ha viscut la seva família.

Metges de Catalunya (MC) celebra "amb joia" l’evacuació dels éssers estimats del doctor El Hayek i espera que molt aviat puguin retornar a Palamós per "començar a refer-se física i mentalment d’uns fets tan traumàtics".

Així mateix, el sindicat mèdic se suma a la peticions internacionals d’alto el foc sobre la població civil i les instal·lacions sanitàries de Gaza que, segons denuncia Metges Sense Fronteres (MSF), estan patint bombardejos "incessants" que provoquen milers de morts i porten al límit l’atenció a les víctimes.

MC fa seva la crida de l’ONG mèdica: "Reiterem urgentment la nostra crida perquè cessin els atacs contra hospitals, perquè es produeixi un alto el foc immediat i perquè es protegeixin les instal·lacions mèdiques, el personal mèdic i els pacients".