MC celebra que els odontòlegs de l’ICS puguin fer ús de la recepta electrònica amb les mateixes condicions que la resta de facultatius

Recepta electrònica dentistes

Metges de Catalunya (MC) valora com una mesura "positiva, però de sentit comú" que als odontòlegs de l’Institut Català de la Salut (ICS) se’ls faciliti l’accés al sistema de recepta electrònica amb les mateixes condicions que a la resta de facultatius dels centres d’atenció primària de l’empresa pública. Gràcies a les gestions efectuades pel sindicat mèdic i pel Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), els dentistes de la sanitat pública properament podran prescriure tractaments farmacològics als seus pacients sense la necessitat que un altre facultatiu els hi tramiti la recepta.

Fins ara, l’ICS no finançava el sistema de recepta electrònica dels seus odontòlegs, de manera que, si els professionals no s’ho pagaven de la seva butxaca, per prescriure medicaments havien de recórrer a facultatius d’altres especialitats a les quals l’empresa sí els hi abona el cost del servei. Aquesta situació discriminatòria s’ha agreujat arran del creixement exponencial de les visites telemàtiques provocat per la pandèmia del coronavirus.

Finalment, l’acord de col·laboració a què han arribat l’ICS i el COEC -entitat que emet el carnet col·legial que incorpora la signatura digital amb validesa legal per emetre receptes electròniques a través del Servei Català de la Salut (CatSalut)- permetrà que tots els dentistes puguin gestionar i responsabilitzar-se de les seves pròpies prescripcions.

Per a MC, amb la integració dels dentistes de l’ICS al sistema de recepta electrònica s’equipararan les competències de tots els facultatius d’atenció primària i es reforçarà el sentiment de pertinença dels professionals d’odontologia als equips assistencials, ja que "s’esborrarà la sensació de dependre de l’aval d’un altre especialista".