MC creix un 27% en les eleccions sindicals del Parc de Salut Mar i manté els sis delegats al comitè d’empresa

El suport electoral a Metges de Catalunya (MC) ha crescut un 27,2% en les eleccions sindicals que s’han celebrat aquest dimecres al consorci Parc de Salut Mar (PSMAR) de Barcelona, que agrupa l’Hospital del Mar, l’Hospital de l’Esperança, els centres assistencials Perecamps, Fòrum i Dr. Emili Mira, i l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica (IMIM). L’organització manté els sis delegats al comitè d’empresa i iguala en representació les forces més votades.

MC celebra el resultat obtingut, ja que suposa un increment de la confiança en la feina feta durant aquests darrers quatre anys en defensa dels interessos laborals i professionals dels facultatius, i, alhora, palesa el suport de la plantilla mèdica a la renovació dels candidats que han encapçalat la llista electoral del sindicat, amb una presència majoritària de metgesses. 

Així doncs, d’ara endavant, l’organització treballarà amb ambició per tal de fixar un pla que permeti personalitzar les mesures de conciliació, en funció de les especificitats dels professionals de PSMAR i del seu lloc de treball, com també per negociar un sistema que impulsi l’avaluació per objectius.

A més, reclamarà que la mesa de negociació pròpia per al col·lectiu mèdic tingui un major poder decisori, amb l’objectiu de millorar la participació dels facultatius en la gestió clínica dels centres que integren el consorci. 

Pel que fa a mesures laborals concretes, MC defensarà la supressió de la retallada salarial del 5% al personal facultatiu en formació, l’assoliment del cobrament del prorrateig de les guàrdies en cas de baixa laboral i la millora de la dotació econòmica per a l’ajuda a la formació, amb un reconeixement explícit per part de l’empresa que un terç de la jornada laboral s’ha de dedicar a activitats no assistencials destinades a mantenir i millorar la competència professional de l’exercici de la medicina.