MC crida a la mobilització massiva del personal facultatiu “perquè no podem continuar sent còmplices del desmantellament sanitari”

Metges de Catalunya (MC) esperona els facultatius i les facultatives de la sanitat pública i concertada a secundar massivament la vaga que ha convocat els dies 25 i 26 de gener, i 1, 2 i 3 de febrer per exigir millores laborals i professionals, “perquè no podem continuar sent còmplices del desmantellament del sistema sanitari”. 

En un document adreçat a la professió, el sindicat exposa els motius de la mobilització i remarca que el model “està ferit de mort”, com a conseqüència de la sobrecàrrega crònica de treball, el dèficit global de personal i l’escassa inversió en salut. “Les actuals condicions de treball són insostenibles –assegura– i l’atenció que estem donant a la població és insuficient”.

Afegeix que els dèficits estructurals del sistema, tant pel que fa a les instal·lacions sanitàries com a la plantilla, “estan impedint mantenir la qualitat i seguretat assistencial”. És per això que sosté que la vaga també es fa per a la població, “per millorar els problemes d’accessibilitat i garantir l’accés universal a la sanitat que ara mateix està en perill”.

A més, detalla que la mobilització es fa, al mateix temps, per assolir uns objectius que inclouen “millores econòmiques immediates per a la professió”, així com per incrementar “de debò” la plantilla facultativa. “No es tracta de fer més hores o més guàrdies” per alleugerir la sobrecàrrega laboral, puntualitza.

“Si no ens mobilitzem per canviar la situació –adverteix– nosaltres (la professió) també formarem part del problema. Per tant, ens veiem als carrers!”.

Manifestacions  
MC ha organitzat dues grans manifestacions a Barcelona els dies 25 i 26 de gener, sota el lema “Ho hem donat tot. No hem rebut res”. El primer dia, la protesta començarà davant el Departament de Salut, a les 10.00 hores, i, des d’aquest punt, sortirà en marxa cap a la plaça dels Països Catalans, davant l’Estació de Sants, per visualitzar la fuita de talent mèdic.

L’endemà, 26 de gener, la concentració es farà a la plaça de Sant Jaume, també a les 10.00 hores, des d’on arrencarà una manifestació que acabarà a les portes del Parlament de Catalunya.

D’altra banda, el sindicat ja ha registrat una nova convocatòria de vaga per als dies 1, 2 i 3 de febrer. Tal com va anunciar a l’inici del conflicte, l’organització no aturarà les seves protestes, fins que Salut no aporti solucions als “greus problemes” que pateix el sistema sanitari.