MC defensarà el dret dels facultatius de la sanitat concertada a “ser visibles i obtenir millores”

Manifestació de facultatius el 26 de novembre de 2018.

L’acord de sortida de vaga subscrit el 15 de febrer passat entre Metges de Catalunya (MC) i les patronals de la xarxa sanitària concertada ha estat impugnat jurídicament pels sindicats CCOO, UGT i SATSE. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès la demanda i ha fixat el judici per al dia 26 de juny. Davant del que considera una actuació “indecorosa” de les organitzacions denunciants, el sindicat mèdic es mostra tranquil i confiat que la justícia avalarà que el pacte i les millores que s’hi recullen s’ajusten a llei i són beneficioses per a un col·lectiu nombrós de treballadores i treballadors, sense afectar les condicions laborals ni els preceptes generals del segon conveni col·lectiu del SISCAT.

“És legítim que els facultatius reivindiquin millores de les seves condicions de treball i que facin ús del dret fonamental de vaga per assolir-les, qui qüestiona això, qüestiona l’essència de la democràcia constitucional”, assevera MC, que crítica que els sindicats “autoanomenats majoritaris” exhibeixin el seu “rancor” pel temor a perdre el “control monopolístic” de les negociacions de les relacions laborals.
        
L’organització recorda que almenys dos dels sindicats demandants eren lliures per adherir-se a la vaga convocada per MC i formar part de les negociacions amb els representats patronals, “però no van fer-ho”. D’altra banda, el sindicat mèdic reitera que cap dels acords assolits entra en conflicte amb el conveni sectorial i que no ha posat cap objecció, al contrari, ha promogut que les mesures del pacte que poden ser beneficioses per a altres grups professionals es facin extensives als mateixos.