MC demana el suport del col·lectiu mèdic per esdevenir la força majoritària de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat

Eleccions sindicals ICS 2023

Els tres representants de Metges de Catalunya (MC) a la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat de l’Institut Català de la Salut (ICS) han explicat al personal facultatiu de l’empresa pública la transcendència dels resultats de les eleccions sindicals dels propers dies 28 i 29 de març per a la configuració de l’òrgan de participació de l’entitat.

Lourdes Franco, membre de la mesa en representació de MC, metgessa de família del CAP Amposta i secretària d’atenció primària ICS del sindicat, ha detallat la composició de l’espai de negociació, format per 30 membres, 15 representants de l’Administració i 15 representants dels sindicats majoritaris, dels quals MC compta ara mateix amb tres membres. Franco ha assegurat que l’organització pot ser la primera força si aconsegueix mobilitzar el vot del col·lectiu mèdic.

A la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat es parla de tot allò que afecta les condicions laborals dels treballadors i les treballadores de l’ICS, ha explicat Núria Estanyol, delegada de MC a l’Hospital Josep Trueta de Girona i representant del sindicat a l’òrgan. DPO, carrera professional, oposicions, borsa de treball, permisos i vacances, formació i retribucions són alguns dels temes que es tracten a la mesa. La introducció d’allò que afecta el col·lectiu mèdic a l’ordre del dia de les reunions no és senzilla, ha afegit. Per això, Estanyol ha demanat un gran suport a les eleccions.

I és que el nombre de representants de cada organització a la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat es defineix pels resultats obtinguts a les eleccions sindicals de l’ICS, tal com ha explicat David Arribas, vicesecretari general de MC i tercer membre del sindicat a l’espai de participació. De la mateixa manera que està fent en la negociació del III Acord sobre les condicions laborals del personal estatutari, l’organització defensarà a la mesa l’aplicació de mesures contra la sobrecàrrega laboral, a favor de la conciliació, així com l’obtenció de millores retributives, entre altres.

Per tot això, MC fa una crida a la mobilització de la plantilla facultativa de l’ICS per obtenir uns resultats "històrics" que situïn el sindicat mèdic com a primera força i corroborin el lideratge "indiscutible" de l’organització a la sanitat pública.