MC demana als integrants de la Taula d’harmonització compromís per reclamar la seva continuïtat al nou Govern

Reunió constitutiva de la Taula d'harmonització

Uns dies després de les eleccions al Parlament de Catalunya ha tingut lloc la reunió plenària de la Taula de treball per harmonitzar les condicions laborals de tots els professionals del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT). Es tracta de la vuitena trobada de l’òrgan des de la seva constitució el gener de 2023. Davant l’arribada d’un nou Govern de la Generalitat, Metges de Catalunya (MC), representat pel seu president, Jordi Cruz, ha demanat a tots els integrants de la Taula —el Departament de Salut, conjuntament amb l’Institut Català de la Salut (ICS), les patronals Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci Sanitari i Social de Catalunya (CSC) i Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES), i els sindicats Metges de Catalunya (MC), UGT, CCOO, Sindicat d’Infermeria (SATSE) i CATAC— que es comprometin a reclamar la seva continuïtat als nous responsables de Salut per fer efectiva la correcció de les desigualtats laborals detectades per les comissions tècniques.

Així mateix, el sindicat ha lamentat la lentitud amb què s’han desenvolupat els treballs i ha considerat aquest fet com una “oportunitat perduda”. En aquest sentit, Jordi Cruz ha posat en valor la utilitat de la Taula, una “bona iniciativa” perquè compta amb la participació de tots els actors de la sanitat pública i això permet que les seves conclusions “puguin arribar a tots els àmbits de negociació col·lectiva”. Amb tot, el president de MC ha recordat que, perquè sigui una eina d’homogeneïtzació efectiva de les condicions laborals, caldrà que les mesures derivades de la Taula “s’acompanyin del finançament necessària per portar-les a terme”.

En 15 mesos de treball, la Taula d’harmonització ha analitzat les diferències en les condicions laborals i retributives establertes al III Conveni SISCAT i al III Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat de l’ICS, especialment pel que fa al sistema de carrera professional, complements per objectius, jornada de treball i classificació dels grups professionals.

Per ara, les comissions tècniques de la Taula mantenen la seva agenda de treball i continuaran amb l’anàlisi comparatiu de les retribucions als àmbits d’atenció primària, atenció continuada i jornades no ordinàries de l’ICS i la xarxa concertada.