MC demana un ‘pla B’ per fer front a un possible allau de contagis pel coronavirus

Metges de Catalunya (MC) ha demanat aquest dimarts al Departament de Salut que tingui preparat un pla B per alliberar de manera urgent recursos sanitaris, en el supòsit que es produeixi, en els propers dies, un allau de contagis per coronavirus SARS-CoV-2 i col·lapsi el sistema sanitari per un excés de demanda. 

El sindicat ha plantejat que se suspenguin les intervencions quirúrgiques programades no urgents per disposar de més llits hospitalaris i les visites ambulatòries de control amb l’objectiu de minimitzar el risc d’infecció.

Pel que fa al personal mèdic, l’organització ha proposat recuperar, temporalment, aquells facultatius que s’hagin jubilat en els darrers dos anys i reforçar així els equips d’atenció sanitària, davant l’augment del nombre de professionals que estan aïllats per contacte amb persones afectades per la COVID-19.

D’altra banda, ha instat Salut a estar amatent i reposar periòdicament el material de protecció individual, per assegurar-se que cap centre sanitari es quedi desproveït.  

MC ha destacat i ha agraït el sobreesforç majúscul que estan fent els metges i les metgesses de la sanitat catalana, davant d’una situació excepcional i ha subratllat que el col·lectiu està prenent totes les mesures necessàries per evitar contagis dins dels hospitals i els centres d’atenció primària (CAP). Amb tot, ha recordat la necessitat que el personal adapti la seva actuació i activitat en funció dels canvis que es produeixin en els protocols professionals marcats per les autoritats sanitàries, davant de casos d’infecció pel nou coronavirus.