MC demanarà l’ingrés a la Federació Europea de Metges Assalariats

L’Assemblea General de Compromissaris de Metges de Catalunya (MC), celebrada aquest dimarts a Barcelona, ha acordat sol·licitar l’ingrés del sindicat a la Federació Europea de Metges Assalariats (FEMS en les seves sigles en francès), entitat creada l’any 1964 per defensar els interessos laborals i professionals dels facultatius en l’àmbit europeu, així com garantir unes condicions de treball dignes i vetllar per la independència terapèutica i de diagnòstic dels professionals davant de possibles ingerències externes.

Fins l’octubre passat, MC estava vinculat a la FEMS a través de la Confederación Estatal de Sindicatos Médicos (CESM), però la sortida del sindicat de l’organització confederal espanyola va comportar també la desconnexió amb la institució mèdica europea. Ara, MC vol recuperar la presència a la FEMS, però des de Catalunya i amb representativitat pròpia.

D’altra banda, l’assemblea anual de compromissaris ha aprovat un increment de sis euros de la quota d’afiliació trimestral a MC (congelada des de fa més de 10 anys), que entrarà en vigor a partir d’aquest juliol.

Conveni mèdic
Durant la trobada, el president i el secretari general del sindicat, Jordi Cruz i Josep Maria Puig, respectivament, han exposats els aspectes més destacats de la gestió institucional durant el darrer any i han marcat els objectius per a aquest 2018, centrats en l’enfortiment de l’acció sindical per assolir un conveni mèdic que reculli les condicions laborals i professionals específiques dels metges; en la reforma estatutària de MC i en l’inici dels preparatius dels actes del centenari que l’entitat celebrarà el 2020.

Per la seva part, el secretari de Finances, David Arribas, ha presentat els comptes de l’exercici 2017 i els pressupostos per al 2018 que han rebut l’aprovació per part dels assistents a l’assemblea.