MC denúncia la pèrdua de qualitat assistencial si s'aplica l’ERO de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Metges de Catalunya (MC) adverteix que l'execució de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), que afectarà més del 50% de la plantilla, suposa un greu perjudici per l'assistència sanitària de les dues comarques.

El sindicat s'oposa a la intenció de l'empresa d'acomiadar 95 treballadors, 23 dels quals són metges, fins al desembre, alhora que reduir el 19% de la jornada a 857 empleats més.  

L'ERO per aquest 2011 també contempla el tancament d'alguns serveis, com consultes externes, durant una setmana. Això suposaria enviar a casa a 759 professionals sanitaris. A més, es pot donar el cas que alguns treballadors es vegin afectats per duplicat: reducció de jornada i tancament de serveis. 

Per al 2012, la corporació planteja acomiadar temporalment el mateix nombre de treballadors, 95, però durant tot l'any.

MC considera que la decisió presa per la direcció de la CSMS suposa una amenaça pel manteniment de la qualitat assistencial al Maresme i la Selva. Els representants de MC, junt amb la resta d'integrants del comitè d'empresa, mantindran les negociacions amb la direcció per tal d'evitar els acomiadaments.

La CSMS ha presentat l'ERO amb l'objectiu d'ajustar-se a la retallada pressupostària de 7 milions d'euros dictada pel Servei Català de la Salut (CatSalut) i per eixugar un dèficit acumulat de 4 milions. La corporació té una plantilla de 1.500 treballadors i, a més dels hospitals de Calella i Blanes, agrupa set centres d'atenció primària (CAP), tres centres sociosanitaris i dos centres de rehabilitació.

L'ERO de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva és el sisè que es presenta a la sanitat catalana. Fins el moment, els expedients de regulació d'ocupació sanitaris han afectat més 2.100 treballadors. A més, en altres 10 centres de salut, els representants dels treballadors han arribat a acords o es troben en vies de negociació amb les direccions empresarials per evitar més acomiadaments.