MC denuncia que les Urgències del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi estan "ofegades"

PSSJD

Metges de Catalunya (MC) adverteix que la situació del servei d’Urgències del Parc Sanitari Sant Joan de Déu (PSSJD) de Sant Boi de Llobregat és "insostenible" arran de l’ampliació de la població de referència del centre hospitalari, que "no ha anat acompanyada d’un increment proporcional del personal facultatiu". El sindicat avisa que el servei es troba "ofegat" des de fa dos mesos, amb pacients ingressats que no poden pujar a planta i altres que esperen diverses hores als passadissos fins que són atesos.

La precarietat de l’atenció urgent del PSSJD es deu, segons MC, a la combinació de la manca de personal assistencial i la designació de l’hospital de Sant Boi com a centre de referència dels municipis de Cervelló, Corbera, La Palma i Vallirana. Uns 40.000 habitants més que se sumen als 125.000 que ja tenia el PSSJD abans d’assumir els pacients d’aquestes quatre poblacions del Baix Llobregat.

L’organització assegura que per atendre tots aquests usuaris l’hospital només compta amb 17 facultatius d’Urgències, ja que hi ha tres professionals més de la plantilla habitual del servei que en aquests moments no estan disponibles. Així, si abans de l'ampliació de la població de referència eren necessaris 20 facultatius per donar cobertura a la demanda assistencial del territori, amb l’increment de pacients la dimensió adequada és de 25 professionals mèdics, segons càlculs de la mateixa direcció del PSSJD.

"Falten metges perquè els que hi havia han marxat o han demanat l’excedència per les males condicions de treball. I pel mateix motiu, no en troben de nous", afirma el delegat de MC al PSSJD, Francisco Castro.

El comitè d’empresa ha advertit la direcció de l’entitat que la pressió assistencial no disminuirà fins que no s’augmenti la plantilla de sanitaris del PSSJD i s’ampliïn les infraestructures d’Urgències. Per ara, el centre s’escuda en la dificultat per trobar nous professionals i defensa que l’increment de l’activitat "no és significatiu".

El passat 20 de gener, els treballadors del PSSJD van convocar una concentració de protesta per reclamar solucions a la saturació del centre i no descarten la convocatòria de més mobilitzacions si no arriben reforços que alleugereixin la càrrega de treball dels professionals.