MC es manifesta a Barcelona en defensa de la sanitat pública i de les condicions laborals dels facultatius

Metges de Catalunya (MC) s’ha sumat aquest dijous a la manifestació sindical unitària que ha recorregut el centre de Barcelona, en defensa dels serveis públics i contra les “destralades” constants que pateixen els treballadors de l’administració pública catalana i, en particular, el col·lectiu mèdic, durament castigat per les retallades de drets socials i laborals impulsades pels governs català i espanyol.

Una representació del sindicat, encapçalada pel secretari del Sector Funcionaris-Contingent i Zona, Antoni Duran, ha participat en la protesta que ha convocat la Plataforma Sindical Unitària de Catalunya, de la qual format part MC, sota el lema “Fem-los front! Lluitar pels drets laborals i socials és defensar el teu futur”.

Un miler d’empleats públics, molts d’ells vestits de negre en senyal de dol, s’han concentrat davant la Delegació del Govern central a Catalunya i s’han dirigit fins a la plaça Sant Jaume, on s’ha llegit un manifest per denunciar el “desmantellament” de l’estat del benestar. “La pèrdua de llocs de treball i de drets, la rebaixa de salaris i l’increment de treball no són mesures temporals, sinó el necessari complement per poder continuar mantenint els seus guanys [els dels interessos financers]”.

Per poder aturar aquesta “desfeta”, els sindicats han reclamat una administració “forta” que garanteixi els “drets de tothom”. La Plataforma Sindical Unitària està formada pels sindicats Metges de Catalunya, SATSE, CATAC-IAC, CSIF, USOC, USAE, SAC, CSC, STAJ, ASPEC, GESTHA, ANPE, UGT i CCOO.