MC es manifesta davant del Ministeri d’Educació en contra de l’adaptació dels estudis de Medicina al Pla Bolonya

diumenge, 25 octubre, 2009

Metges de Catalunya (MC) es va manifestar divendres passat davant del Ministeri d’Educació a Madrid en contra de l’adaptació dels estudis de Medicina al Pla Bolonya, que preveu devaluar la llicenciatura mèdica i equiparar-la amb una diplomatura.

Una delegació del sindicat encapçalada pel president, Albert Tomás, i pel secretari general, Antoni Gallego, va participar en la protesta convocada pel Foro de la Profesión Médica per demanar al Govern espanyol que rectifiqui i que reconegui el nivell acadèmic de màster als futurs metges.

L’adaptació que ha dissenyat el ministeri al nou Espai Europeu d’Educació Superior, més conegut com a Pla Bolonya, només concedeix la categoria de grau (actual diplomatura) als estudis de Medicina, tot i que el seu nombre d’hores de càrrega lectiva és equivalent a un màster, el pas previ per accedir al doctorat.

Per a MC, és injust que els 360 crèdits que conformaran el nou currículum de les facultats de Medicina tan sols serveixin per obtenir el títol de grau, el més baix previst en el Pla Bolonya, per al qual la futura regulació universitària només n’exigeix 240.

El sindicat creu que aquest plantejament és una nova agressió al col·lectiu mèdic, que situa l’Estat espanyol al nivell de Malta, Macedònia i Grècia. Mentrestant, la majoria de països de la Unió Europea (UE) tenen previst reconèixer el títol de màster als futurs llicenciats en Medicina, circumstància que convertirà els metges catalans i espanyols en víctimes d’un greuge comparatiu.

D’altra banda, MC també rebutja el canvi de denominació que proposa el ministeri, perquè el “Títol de metge” passi a ser el de “Ciències de la Salut”.

La manifestació, que va transcórrer sense incidents des de la plaça de Cibeles fins a les portes del Ministeri d’Educació, situat al carrer Alcalá, va reunir milers de participants, entre els quals hi havia un nombre destacat d’estudiants d’Arquitectura que també reclamaven un títol universitari únic de 360 crèdits, amb categoria de màster.

El Foro de la Profesión Médica, entitat convocant de la protesta, està integrat per la Confederación Estatal de Sindicatos Médicos (CESM), l’Organización Médica Colegial (OMC), el Consejo Estatal de Estudiantes de Medicina (CEEM), la Federación de Asociaciones Científico-Médicas (FACME), la Conferencia Nacional de Decanos de Facultades de Medicina (CNDFM) i el Consejo Nacional de Especialidades en Ciencias de la Salud (CNECS).

Galeria d'imatges