MC exigeix a les patronals del SISCAT “claredat” i “concreció” en l’articulat sobre contractació del nou conveni laboral

Metges de Catalunya (MC) ha rebutjat aquest dimecres la proposta de text articulat sobre contractació que han presentat les patronals de la sanitat concertada en la mesa de negociació del nou conveni col·lectiu del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública (SISCAT), ja que deixa molts aspectes sense concretar i obre la porta a la interpretació interessada del reglament per part de les empreses.
 
En aquest sentit, el sindicat ha reclamat “claredat” i “concreció” per evitar possibles actuacions esbiaixades que vagin en contra dels drets dels professionals, i ha demanat que la transposició de la nova regulació de l’Estatut dels Treballadors, pel que fa a la reglamentació contractual, sigui “objectiva”. 

La negativa de MC i de la resta d’organitzacions sindicals a acceptar la proposta patronal ha obligat les corporacions sanitàries a crear una comissió de treball específica sobre contractació per intentar desbloquejar les negociacions d’aquest punt.

D’altra banda, i malgrat els requeriments reiterats del sindicat mèdic, les patronals encara no han volgut concretar si, finalment, la retribució variable en funció dels objectius (DPO) de 2022 es vincularà de manera íntegra a la gestió de la pandèmia de COVID-19, com es va acordar l’any passat a petició de MC.

En definitiva, després de 22 reunions de la mesa negociadora i de repassar un per un tots els articles –excepte les disposicions transitòries– del futur acord sobre les condicions de treball del personal del SISCAT, “el més calent és a l’aigüera”, han lamentat els representants mèdics, que han acusat les associacions empresarials de voler “eternitzar” la precarietat laboral. I tot plegat a tres mesos perquè finalitzi la ultraactivitat del conveni en vigor.