MC fa una crida a les facultatives a “reivindicar-se” per assolir una igualtat equitativa i justa amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Pòster 8-M 2024 MC: Reivindica't

Cada 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones, designat per les Nacions Unides el 1977, per lluitar per la igualtat i l’eliminació de qualsevol discriminació vers les dones. I, com cada any, Metges de Catalunya (MC) se suma a les reivindicacions d’aquest dia i aprofita la data per insistir en la importància de sensibilitzar a la població sobre les desigualtats de gènere, així com per recordar la lluita constant de l’organització per l’erradicació de la discriminació laboral i salarial, els estereotips, i contra l’assetjament i violència masclista.

Enguany, el sindicat mèdic fa una crida a totes les facultatives a “reivindicar-se” per assolir una igualtat equitativa i justa. Per fer-ho cal empoderar-se, i l’autoestima n’és un factor clau. Per això, MC destaca la necessitat de reivindicar la visió i la creença en unes dones professionals, sàvies, madures, diverses, lliures, i un llarg etcètera, sigui quina sigui la percepció particular de cadascuna d’elles.  

Així ho ha expressat en un manifest en el qual deixa palès el seu compromís feminista i de contribució en la transformació en aquesta línia no només del sindicat, sinó de la societat en general. En aquest, MC també ha celebrat la recent creació del grup de treball feminista Metgesses de Catalunya, un espai divulgatiu, docent i d’investigació per “integrar la visió de gènere a la lluita sindical i a l’activitat assistencial”.

Paral·lelament, l’organització ha compartit el pòster elaborat pel 8-M d’enguany i, durant la setmana, ha publicat tres articles d’opinió de diferents membres del grup feminista a la pàgina web Metgesses de Catalunya


Manifestacions 8-M
D’altra banda, el sindicat anima a tothom a participar en les mobilitzacions que hi ha programades arreu del territori, i una delegació de MC participarà en la manifestació convocada per l’Assemblea 8M a Barcelona. Sota el lema “Dempeus contra les precarietats, les fronteres i els genocidis”, es vol denunciar la precarietat laboral, de violència i de drets que pateixen les dones.

La marxa sortirà a les 18 h des de la confluència del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal i recorrerà els principals carrers de la ciutat comtal. A partir de les 20 h, es faran els parlaments i les actuacions musicals previstes des d’un escenari situat a l’Arc de Triomf. L’organització anima a l’afiliació a participar-hi i, per a aquelles persones que s’hi vulguin sumar, ha establert un punt de trobada, a les 16:30 h, davant la seu del sindicat (carrer del Consell de Cent, 471-475) per anar plegats fins a la manifestació.