MC guanya la primera demanda sobre el cobrament de les guàrdies durant la baixa laboral

Jutjat Social Terrassa

Els serveis jurídics de Metges de Catalunya (MC) han aconseguit que els tribunals estimin de manera favorable una demanda presentada per un facultatiu perquè en el complement del subsidi per incapacitat temporal (IT) s’incloguin també les retribucions fixes i periòdiques que formen part de l’activitat laboral habitual i d’obligat compliment per als professionals mèdics. En aquest supòsit es troben les guàrdies mèdiques que, com ha sentenciat el Jutjat Social de Terrassa, “no són hores extraordinàries i formen part de la retribució normal, no contingent i ordinària, per la seva periodicitat i programació en el calendari laboral”.

D’aquesta manera, el jutge dona la raó a l’assessoria jurídica de MC i condemna l’empresa demandada a reintegrar les quantitats no abonades a un metge durant el període que va estar de baixa, corresponents a les guàrdies que el professional va realitzar el mes anterior, fins a complementar el subsidi d’IT de manera que sigui idèntic a la seva retribució ordinària de treball.

El juny de l’any passat, MC va endegar una campanya perquè els facultatius reclamin la percepció dels imports corresponents a les guàrdies i als plusos que formen part de la retribució habitual en el subsidi de baixa, sigui quin sigui el motiu de la mateixa. La reclamació, a més, es pot fer amb caràcter retroactiu, sempre i quan no hagin transcorregut més de cinc anys des que va tenir lloc la IT. Els facultatius interessats en interposar aquesta demanda s’han de posar en contacte amb el sindicat.