MC i la resta de sindicats del SEM convoquen vaga els dies 7 i 8 de maig

El Comitè Intercentres del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), on estan representats els sindicats Agrupació de Metges i Infermeres de Catalunya (AMIC) –plataforma sindical constituïda per Metges de Catalunya (MC) i Sindicat d’Infermeria–, UGT i CCOO, ha convocat una vaga de personal els propers dies 7 i 8 de maig, per la negativa de la direcció d’aplicar l’increment retributiu del 2,25% pactat a principis d’any a tot el sector públic i davant l’incompliment de part del conveni col·lectiu vigent.

Els treballadors i les treballadores denuncien que el SEM, malgrat ser una entitat pública dirigida pel Servei Català de la Salut (CatSalut), condiciona aquest augment de les retribucions a la negociació d’un nou conveni col·lectiu “a la baixa”, amb la pèrdua consegüent de drets i condicions laborals, mentre que a la resta del sector públic s’ha aplicat automàticament, sense condicions. 

A més, es queixen d’haver hagut de fer front a les retallades dels darrers anys i a l’augment de nous encàrrecs de gestió sense que s’hagi incrementat la plantilla, un fet que ha comportat repercussions evidents sobre la seva salut laboral. En canvi, assenyalen que, en aquest mateix període, l’empresa ha augmentat els càrrecs directius i, a més, ha apujat un 15% el sou del gerent.

“En un acte de responsabilitat, hem assumit aquesta manca de recursos en silenci”, afirmen els professionals. “Mai farem a la ciutadania hostatge de reivindicacions laborals, però ara tenim un greu problema i la situació és insostenible”.

Per aquest motiu, reclamen un conveni que millori les condicions laborals dels 700 treballadors de l'empresa, així com un increment dels recursos per evitar la reducció de la qualitat assistencial. "La vaga ha de fer visible la situació real del SEM, lluny de la propaganda d'empresa o del màrqueting oportunista del directiu de torn", afegeixen.