MC i la resta dels sindicats de l’Hospital Arnau de Vilanova demanen que es depurin responsabilitats per la situació sanitària a Lleida

Metges de Catalunya (MC) i la resta dels sindicats amb representació a la Junta de Personal de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida demanen en un comunicat conjunt que es depurin responsabilitats a la Conselleria de Salut per la situació sanitària actual, derivada de l’aparició de diferents brots de COVID-19 a les comarques de Ponent.

Les organitzacions sindicals adverteixen que aquest contratemps pot agreujar-se “en pocs dies”, sobretot per la falta d’un pla urgent de reforços de la plantilla sanitària i de rastrejadors. “El problema –expliquen– es veu incrementat amb la falta de personal i de llits crítics, l’endarreriment de les intervencions quirúrgiques i una atenció primària pobra i escassa que no pot atendre tota la demanda de la població”.

A més, afegeixen que els professionals es troben esgotats “físicament i psicològicament” i que aquests tenien l’esperança de poder descansar durant l’estiu “per poder retornar amb energia”. 

Els representants de la plantilla acusen les autoritats sanitàries de “no escoltar mai” les demandes del personal, que exigeix un increment dels mitjans davant l’infradotació pressupostària. “L’hospital se’ns ha quedat petit per a tota la regió, sempre ens hem vist abandonats i els últims en rebre uns recursos del tot insuficients per oferir una assistència de qualitat”, afirmen. 

Per tot això, reclamen que es reconegui el “sacrifici” professional dels sanitaris: “Volem que se’ns escolti i que se’ns tingui en compte, d’una vegada per sempre, totes les mancances i retallades que fa anys que venim reivindicant”.