MC, indignat amb la instrucció del CatSalut que menyspreava la seguretat laboral dels professionals davant la pandèmia del coronavirus

Metges de Catalunya (MC) ha fet arribar aquest dissabte al migdia la seva indignació al director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, pel contingut de la instrucció 01/2020, de 13 de març, per la qual s’adopten mesures especials en matèria de salut pública, en menysprear la salut laboral del personal sanitari. En concret, la norma assenyalava que, en un context com l’actual de pandèmia pel brot de coronavirus, calia preservar el dret a la protecció a la salut dels ciutadans “front els drets de seguretat en el treball dels professionals”.

Aquesta afirmació ha irritat molts facultatius que també han adreçat, a títol personal, el seu malestar al CatSalut per la desconsideració de l’Administració cap a la salut personal i familiar dels sanitaris.

Hores més tard, Comella ha modificat la instrucció i ha reconegut l’error, en considerar que la redacció no s’ajustava a la voluntat del CatSalut de preservar la seguretat dels seus professionals i l’observança del seu criteri clínic.

MC agraeix la rectificació i reitera, una vegada més, el seu “compromís total” a treballar al costat de les autoritats sanitàries per contenir l’expansió de la pandèmia i trencar la cadena de transmissió del coronavirus, “sempre des del respecte als professionals de la salut, actuant a tots els nivells per garantir la seva seguretat laboral i reconeixent el sobreesforç gegantí que estan fent”.