MC insta les patronals i el CatSalut a centrar els objectius del personal en la gestió de la pandèmia

CAP Rubí

Metges de Catalunya (MC) reclama al Servei Català de la Salut (CatSalut) i a les patronals sanitàries que el complement variable per objectius (DPO) del personal de la xarxa concertada per a l’any 2021 es vinculi íntegrament a la gestió de la COVID. El sindicat considera que seria un "greuge" i un "sense sentit" que, a diferència dels sanitaris de l’Institut Català de la Salut (ICS), els treballadors de les entitats i consorcis concertats tinguin uns objectius anuals al marge de la pandèmia, amb uns conceptes a valorar que defugen la incidència "gairebé exclusiva" del coronavirus en l’activitat d’aquests centres.

Així, un cop aconseguida la rectificació de l’ICS, l’organització demana que s’apliqui un criteri uniforme per a tot el personal assistencial de la sanitat pública, de manera que el complement per objectius "no discrimini i sigui assolible per a tots els treballadors del sistema", amb independència de la titularitat de cada empresa.

MC plantejarà aquesta demanda a les patronals en la propera reunió de la mesa negociadora del III Conveni Col·lectiu de Treball del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT) que se celebrarà a finals de setembre.