MC obre una campanya per reclamar danys i perjudicis pels serveis mínims de la vaga de facultatius

Concentració a la Plaça de Sant Jaume

Metges de Catalunya (MC) ha posat en marxa una campanya jurídica per reclamar els danys i perjudicis provocats per la gestió, per part de les empreses sanitàries, dels serveis mínims decretats pel Departament de Treball per a les dues jornades de vaga de personal facultatiu convocades els passats dies 25 i 26 de gener.

La reclamació es podrà formular per a qualsevol d’aquestes dues circumstàncies: 

  • Personal facultatiu, ja sigui resident o adjunt, que, a més de realitzar la guàrdia de serveis mínims que tenia assignada, es va veure obligat a fer la jornada ordinària de treball per indicació expressa de la seva direcció.
  • Personal facultatiu (adjunt i resident) que, obligat a treballar perquè formava part de la plantilla de serveis mínims, es va veure forçat a atendre l’activitat programada de l’agenda assistencial ordinària.


MC interpreta que aquestes pràctiques han comportat la vulneració del dret fonamental de vaga, per aquest motiu ofereix l’oportunitat d’interposar un plet. Les persones interessades han d’enviar un correu electrònic a lex@metgesdecatalunya.cat.  

Serveis mínims i MIR
Pel que fa a la reclamació per la inclusió dels MIR com a personal disponible per a la realització de serveis mínims, MC va impugnar l’ordre decretada per Treball davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i està a l’espera de la decisió judicial per valorar l’estratègia a seguir. El sindicat n’informarà puntualment perquè els afectats puguin decidir si emprenen accions legals.